Підвищувати рівень поінформованості дітей та роботодавців щодо дотримання законодавства про працю неповнолітніх

11 місяців ago admin 0

На початку червня ми відзначали День захисту дітей. Це свято, запропоноване Організацією Об’єднаних Націй та ухвалене як Міжнародний День захисту дітей, нагадує про важливість створення безпечного та сприятливого середовища для розвитку дітей.

12 червня в Україні відзначатиметься Всесвітній день боротьби з дитячою працею.

Із цього приводу сьогодні відбулася робоча нарада начальника Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Василя Грицика та очільниці служби у справах дітей Закарпатської обласної державної адміністрації Світлани Якімеліної.

У ході наради Василь Грицик повідомив, що основні положення законодавства про працю неповнолітніх доводяться інспекторами праці до відома вже згаданої категорії осіб, а також  суб’єктів господарювання при проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи, яка наразі триває в області.    

Під час наради сторони узгодили напрямки подальшої співпраці та домовилися підвищувати рівень поінформованості дітей й роботодавців щодо дотримання  законодавства про працю неповнолітніх, а також посилити превентивні заходи з метою запобігання найгіршим формам дитячої праці