У яких містах світу туристи витрачають найбільше грошей

11 місяців ago admin 0


Туристична галузь у світі почала поступово відновлюватися після скасування обмежень у країнах.

Про це  пише  «Слово і діло».

За даними Всесвітньої туристичної організації ООН, минулого року міжнародні поїздки задіяли понад 900 млн осіб: це вдвічі більше, ніж у 2021 році, але залишилося лише 63% від рівня пандемії.

За прогнозом, у 2023 році кількість туристичних поїздок може становити вже 80−95% від доковідного рівня. Найбільша туристична активність поки що пожвавлюється на Близькому Сході та в Європі.

Експерти з неурядового об’єднання «Всесвітня рада з туризму та подорожей» підрахували, що найдорожчим для туристів минулого року був Дубай (ОАЕ) — там міжнародні мандрівники витратили 29,42 млрд доларів.

Майже вдвічі менше туристів залишилося в Досі (Катар) — 16,79 млрд доларів. У столиці Великої Британії – Лондоні – туристи за рік витратили 16,07 млрд доларів.

У Макао (Китай) міжнародні мандрівники минулого року витратили 15,58 млрд доларів, в Амстердамі (Нідерланди) — 13,59 млрд, у Стамбулі (Туреччина) — 13,13 млрд доларів.

В іспанській Барселоні мандрівники за рік залишили 12,73 млрд доларів, у Нью-Йорку (США) — 12,45 млрд, у Сінгапурі — 10,97 млрд доларів.

Замикає десятку міст, де туристи витратили найбільше грошей, Париж (Франція) — 9,76 млрд доларів.

Насправді, за прогнозом організації, за підсумками поточного року рейтинг виглядає інакше: до першої п’ятірки можуть ввійти Гонконг, Макао, Дубай, Сінгапур та Бангкок.

Джерело @

Слово і ДІло