В Україні запустили онлайн-версію реєстру стратегічної екооцінки

11 місяців ago admin 0


Тестування триватиме до 29 травня.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів запустило тестову версію Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки на єдиній платформі “ЕкоСистема”.

Цифровізація зробить процес СЕО зручним та доступним, а екологічну інформацію – відкритою для громадськості, як передбачено Оргуською конвенцією та іншими європейськими директивами, повідомляє Міндовкілля у Telegram.

Зазначається, що цифровізація дозволить спростити процедуру, адже користувачам не потрібно буде готувати паперові документи та спілкуватися з чиновниками. Ознайомитися з функціоналом Реєстру можна за посиланням. 

У повідомленні розповіли, що тестування триватиме до 29 травня, а користувачі зможуть надсилати зауваження на електронну адресу shymkus.m@mepr.gov.ua. Також 25 та 26 травня Міндовкілля проведе тренінги з роботи у Реєстрі. 

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець підкреслив, що запуск онлайн-процедури дозволить створити уніфіковану базу даних з матеріалами усіх СЕО в Україні. 

Нагадаємо, 2 травня 2023 року Кабінет міністрів затвердив Порядок ведення Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки. 

Джерело @

Екополітика