Мінекономіки розробляє пакет фінансування для залучення інвестицій

12 місяців ago admin 0


Україна домовляється про інвестиційні гарантії як від G7, так і від Європейського Союзу, реформує податкову систему та створює законодавчу базу для безпечного та прозорого ведення бізнесу.

Про це повідомило Міністерство економіки України.

Інвестори отримають структурний пакет фінансування, що включає:

  • страхування воєнних ризиків з боку таких установ, як Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA) та Фінансова корпорація розвитку (DFC), що покриває до 90% потенційних збитків;
  • пряме довгострокове та доступне кредитування від міжнародних фінансових організацій, таких як МФК, ЄБРР або ЄІБ, за підтримки пільгового капіталу;
  • покриття Експортно-кредитним агентством (ЕКА) кредитного ризику, наприклад, кредитна програма британського агентства з фінансування експорту (UK Export Finance).

«Україна має здійснити великий ривок уперед у післявоєнній економіці і сподівається зробити це в партнерстві з міжнародними інвесторами та іншими однодумцями з бізнес-спільноти. Також Мінекономіки та Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку запрошують міжнародні компанії, що припинили свою діяльність в Україні через війну, повернутись та розвивати свій бізнес вже зараз, не очікуючи закінчення воєнних дій», – сказано в повідомленні.

Джерело @

https://uaprom.info/