Про безпечну експлуатацію ліфтів – керівникам обслуговуючих підприємств

12 місяців ago admin 0

Сьогодні  в Управлінні інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління Держпраці за участі начальника відділу експлуатації житла департаменту інфраструктури Ужгородської міської ради, проведено круглий стіл з керівниками спеціалізованих підприємств, що займаються обслуговуванням ліфтів, а саме: ТОВ СРПБ «Закарпатліфтмонтаж», КП «Ужгородліфт», ТОВ «Ужгородліфтсервіс», ПП СРБП «Закарпаттяліфтмонтаж». 

Із метою запобігання травматизму, фахівці Держпраці під час заходу наголосили на важливих питаннях безпечної експлуатації ліфтів. Зокрема, нагадали, що нормативні терміни експлуатації ліфтів житлового фонду міста Ужгород у переважній більшості вичерпано, а відтак існує потреба у їх експертному обстеженні, капітальному ремонті або заміні.

Попередили про недопустимість випадків прихованого травматизму. Розповіли про вимоги трудового законодавства в умовах воєнного стану та нагадали, що всі працівники обов’язково мають бути офіційно працевлаштовані, оскільки роботи, які передбачаються в обов’язках працівників – в зоні підвищеної небезпеки.

Більше інформації з питань безпеки праці, трудового законодавства – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.ph