Вихованці гуртка «Пішохідний туризм» Закарпатського центру туризму здійснили одноденний похід до урочища Мадярнів, що в Хустському районі

1 рік ago admin 0

Гуртківці, котрі здобувають позашкільну освіту в гуртку «Пішохідний туризм» (керівник Лариса Попович) при Малораковецькій гімназії, гарного сонячного дня вирушили в похід до урочища Мадярнів.

Подорож розпочалася з присілка Горб. Шлях вів угору, тож у вихованців була чудова можливість споглядати неймовірні краєвиди. Найбільше всіх зацікавили засніжені полонини. Але щоб добратись до них, потрібно не один день. До того ж туди дуже важкий шлях. Проте всі гуртом вирішили, що неодмінно туди, у високі гори, варто піти, але вже наступного разу. А поки що –  курс за наміченим маршрутом до визначеного урочища.

Дорогою керівник походу влаштувала для своїх вихованців невеликі випробування, щоб дізнатись, як учні засвоюють теоретичні знання. Потрібно було по карті зорієнтуватись на місцевості. Всі впорались із завданням і вирушили далі. 

Стежка вела через місток, який збудували місцеві мешканці і який викликав зацікавлення в юнаків. На превелике здивування усіх, знайшли гриби, що для січня було дуже неочікувано. Також побачили гусениць, які через теплу зиму вилізли зі своїх зимових сховків.

Подорож до урочища зайняла майже весь день. А ще треба було повертатись назад. Свіже повітря, лісові краєвиди, що вже дихають весною, гарний настрій – усе зробило похід цікавим, і день проминув швидко і непомітно.

Подорожуймо, бо наше Закарпаття неймовірно гарне будь-якої пори!

Перегляд матеріалів в Facebook