В Закарпатті проаналізували ціни на «Доступні ліки» в 672 аптечних закладах

1 рік ago admin 0

ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області  інформує про результати здійснення моніторингу застосування державних регульованих цін в рамках Урядової програми «Доступні ліки» по Закарпатській області за 2022-й рік.

Зазначається, що з метою попередження фактів порушень державної дисципліни цін, Сектором контрою за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області  продовжено здійснення щомісячного моніторингу застосування державних регульованих цін на лікарські  засоби, які підлягають реімбурсації, шляхом отримання від суб’єктів господарювання, які беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки», інформації щодо дотримання ними запроваджених механізмів державного регулювання.

За період з 01.01.2022р. по 31.12.2022 р.  проаналізовано ціни на лікарські засоби в 672 аптечних закладах, що налічує 234 торгових назв та 110103 позиції. На підставі аналізу інформації, отриманої від аптечних закладів, здійснюється контроль за правильністю застосування суб’єктами господарювання граничних оптово-відпускних та фіксованих роздрібних цін, а також граничних оптових та роздрібних надбавок до цін на ліки, вартість яких підлягає відшкодуванню з бюджету.

Держпродспоживслужба спрямовує свою роботу на забезпечення контролю за правильністю застосування суб’єктами господарювання державних регульованих цін та запобігання випадків порушень державної дисципліни цін на лікарські засоби.