Вихованці Закарпатського центру туризму поділилися своєю добротою і навчились за жодних обставин не падати духом

1 рік ago admin 0

Добро і підтримка у наш непростий час потрібні особливо. Вони знаходять відгук у душі і дають сили жити далі. Вихованці Закарпатського центру туризму, котрі здобувають позашкільну освіту при Малораковецькій гімназії, разом із своїм керівником Ларисою Попович вирішили відвідати свого односельчанина, в якого є інвалідність. Перед візитом пані Лариса провела бесіду зі своїми гуртківцями, пояснила, що люди, які мають певну проблему зі здоров’ям,  можуть бути і стають повноцінними членами суспільства і до них потрібно ставитися з повагою.

Діти разом з керівником закупили деякі смаколики та продукти і після уроків відвідали пана Василя, який радо зустрів своїх несподіваних гостей. Запросив  до своєї оселі, прийняв подарунки.

Господар розповів, як йому живеться і як треба приймати свої проблеми й боротися з ними. А ще в жодному разі не здаватися і не падати духом. Після того, як гуртківці почули багато оптимістичних слів від пана Василя, вони запропонували йому якось допомогти по господарству. Спільно вирішили, що можуть йому заготовити дров на зиму, а дівчата радо допомогли в  прибиранні, хлопці наносили води до хати.

Після почутого і побаченого діти почали інакше дивитися на інвалідів. Зрозуміли, що допомога таким людям потрібна також і добрим словом. А ще оптимізм пана Василя вразив кожного. Потрібно цінувати кожну мить життя і допомагати людям, які цього потребують.