Суддю Міжгірського райсуду засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна

1 рік ago admin 0

Суддю Міжгірського райсуду Закарпатської області Антона Гайдура засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Про це повідомляє НАБУ.

У відомстві нагадують, що суддя висловив прохання надати та одержав 15 тис. грн за постановлення рішення на користь позивача у цивільній справі.

Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура інформує, що 20 грудня 2022 року Касаційний кримінальний суд Верховного Суду постановив залишити без змін вирок Вищого антикорупційного суду від 22.03.2021 та ухвалу Апеляційної палати ВАКС від 31.05.2022, якими колишнього голову одного з районних судів Закарпатської області А.Гайдура визнано винуватим в одержанні 15 тис. гривень неправомірної вигоди.

Заслухавши доводи сторін, Верховний Суд підтримав позицію прокурора САП та відмовив стороні захисту у задоволенні касаційної скарги.

Таким чином, Вищий антикорупційний суд, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду та Касаційний кримінальний суд визнали колишнього голову суду винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та засудили до 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна та позбавленням на 3 роки права обіймати посаду судді.

Постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає.