Тренування зі спортивного орієнтування провели методисти позашкільного центру туризму для своїх юних козачат

1 рік ago admin 0

Керівник гуртка, методист  Лариса Хаща та методист Олена Осипенко для юних спортсменів, котрі здобувають позашкільну освіту на базі Ужгородської СЗОШ №4,  провели цікаве та корисне тренування зі спортивного орієнтування. Суть цього виду спорту полягає в орієнтуванні на місцевості за допомогою карти і компаса та найшвидшого знаходження заданих контрольних пунктів. У цьому спорті гармонійно поєднуються фізичні, розумові та психологічні якості атлета. Аудиторні заняття і тренування на свіжому повітрі цікаві для дітей і дозволяють у будь-яку погоду створювати корисне дозвілля для гуртківців Закарпатського центру туризму. 

На території позашкільного закладу для вихованців з гуртка «Козачата»  вже були встановлені контрольні пункти,  а на картах були позначки, які потрібно було знайти в певній послідовності. Спочатку юні орієнтувальники пробігали дистанцію в командах, згодом їм було запропоновано естафету – дистанцію поділили на окремі етапи, які діти долали послідовно.

Юні спортсмени отримали насолоду від суперництва та завзято і наполегливо боролися – кожна команда хотіла бути найшвидшою. Тренування пройшло вдало, а свіже повітря неабияк збадьорило гуртківців.