Лісівники Закарпаття облаштували близько 200 рекреаційних пунктів та мисливських будиночків для туристів

5 років ago admin 0
Наразі, наприклад, мисливські будиночки використовуються більше для популяризації, але в майбутньому, переконаний Валерій Іванович, галузь мала б саме на туризмі чимало і заробляти, надаючи якісні послуги.

Про це під час сходження, у суботу, 10 листопада, на гору Піп Іван (Чорна гора) лісівників краю розповів начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга.

«Хотілося б, щоб туристична галузь стала найбільш дохідною для лісівників, – каже Мурга. – Ми маркуємо маршрути, дуже багато робимо для поліпшення культури туризму, обладнуємо рекреаційні пункти, місця для наметів, розкладання багаття, формуємо карти-схеми для туристів із позначками, де які є об’єкти, де є вода, де зупинитися відпочити. Бо за туризмом – майбутнє Закарпаття».

Директор ДП ”Рахівське ЛДГ” Володимир Приступа додає, що на Рахівщині біля українських гір 2-х тисячників проходить частина Закарпатського туристичного шляху, який лісівники промаркували ще кілька років тому у співпраці з фахівцями швейцарсько-українського проекту «Форза». «Лісівники постійно допомагають туристам, скеровуємо тих, хто збився зі шляху до вершин, підказуємо, де краще зупинитися. Наголошуємо, що треба прибрати за собою сміття, і зараз його уздовж Чорногірського хребта вже значно менше, ніж раніше».

Директор Верхньогірського держлісгоспу Марія Плиска-Галатиба зазначила, що працюючи на розвиток туризму, лісівники дуже допомагають місцевим громадам: «На Міжгірщині туризм, напевно, найбільш розвинений. І літній, і зимовий. Гори у нас нижчі, здолати їх легше, а подивитися є що, тому туристів усе більше. Для них діють численні бази, готелі – відтак є де працювати місцевому населенню, має попит те, що виробляють люди у своїх господарствах – м’ясо, сири. Це значні надходження і в сім’ї, і в місцевий бюджет».

Нагадаємо, один із напрямків, як лісівники Закарпаття сприяють залученню туристів – будівництво лісових доріг. Їх за останні роки проклали вже близько 400 кілометрів. Одна з них, яка має насамперед протипожежне значення, – прокладена на Рахівщині у напрямку вершин Піп Іван, Бребенескул та інших – наразі найвисокогірніша лісова протипожежна дорога, яка піднімається до висоти 1800 метрівПОСИЛАННЯ НА ІНФО ПРО ДОРОГИ

Цього року на Закарпатті дуже сприяє туристам і погода – у суботу, 10 листопада, на горі Піп Іван (Чорна гора), 

13 листопада 2018р.

Наразі, наприклад, мисливські будиночки використовуються більше для популяризації, але в майбутньому, переконаний Валерій Іванович, галузь мала б саме на туризмі чимало і заробляти, надаючи якісні послуги. […]