Україна нарощує торгівлю з ЄС

2 роки ago admin 0

Український експорт до ЄС значно зріс за десять місяців.

У січні-жовтні Україна відправила до країн ЄС 63% всього експорту, що на 7,3% більше, ніж у 2021 році. Про це у Facebook повідомляє Офіс з розвитку підприємництва та експорту.

Зростання відбулося завдяки збільшенню експорту до країн Центральної та Східної Європи – Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини та Болгарії. Натомість експорт до країн Західної Європи суттєво впав. Зокрема, до Німеччини — на 20%, до Нідерландів — на 26%, а до Італії — аж на 52%. 

Також скоротився експорт до інших регіонів.

Обсяги постачання до Азії зменшилися до 57%, при цьому у березні-жовтні Україна відправила до Азії близько третини довоєнного експорту. Найбільшими торговельними партнерами регіону стали Туреччина та Китай (понад 54% експортних постачань). 

Експорт України до країн СНД скоротився до 64%. Ключовим партнером регіону стала Молдова – частка цієї країни протягом березня-жовтня зросла до майже 60%.

Скорочення експорту (до 55%) відбулося і до країн Африки. Найбільшими торговельними партнерами України стали Єгипет, Алжир і Лівія. Ці країни приймають майже 62% загального експорту до регіону.  

Експорт до країн Америки скоротився на 67%. Ключовий торговельний партнер — США  (71% експортних постачань до регіону).

Джерело @
https://usm.media/