Міністерство оборони сформувало для армії резерв з понад 200 тис. бронежилетів і понад 100 тис. шоломів – Резніков

2 роки ago admin 0

Станом на 17 листопада 2022 року Міністерство оборони не тільки забезпечило поточні потреби Збройних Сил України, але й сформувало і вже пару місяців підтримує для армії резерв у вигляді понад 200 тис. бронежилетів і понад 100 тис. шоломів. Про це повідомляє Олексій Резніков – Міністр оборони України.

– Це при тому, що відбувається постійний рух – забезпечуються нові підрозділи, здійснюється заміна тощо. Резерв буде поступово зростати відповідно до запитів ЗСУ. На цей результат вже можна спиратися, – зазначає Міністр.

За словами Олексія Резнікова, взимку 2022 року українські виробники бронежилетів були спроможні виготовити 3-5 тис. одиниць броні на місяць. Що абсолютно не відповідало запитам військових.

Олексій Резніков:

Саме тому ще весною Міноборони зробило усе від нас залежне і навіть більше, щоб українські виробники бронезахисту змогли зберегти і наростити виробничі потужності. Станом на зараз ситуація така.

По-перше, наступного року Україна буде здатна самостійно забезпечити усі потреби сил оборони у бронежилетах та шоломах. Імпорт за необхідності може стати точковим доповненням.

На столі переді мною – екземпляри шоломів і бронежилетів українського виробництва, які відповідають 4 та 6 класу захисту за стандартами НАТО.

Підкреслюю. Те, що ви бачите – не імпортовано і далі зібрано-зшито. А вироблено. Від сталевих і керамічних плит до тканини, фурнітури, спеціальних ниток тощо.

Наразі в Україні відсутня можливість виробляти тільки один специфічний компонент, оскільки немає відповідних технологій у хімічній промисловості. Впевнений, з часом і цю проблеми вітчизняний бізнес вирішить.

По-друге, наші виробники не тільки виконували замовлення для Міноборони, але й експериментували, створювали нові зразки, підвищували якість. Зокрема, розроблено бронежилет спеціально для наших захисниць з врахуванням антропологічних особливостей, з засобами для перерозподілу навантаження тощо. Йому немає аналогів. Після завершення циклу випробувань він піде у війська.

Так само зараз тестується бронежилет 6 класу захисту з керамічними плитами і низкою новацій, які знижують навантаження на спину і дозволяють одним рухом швидко скинути захист. Він легкий і надійний. Переконаний, що ці продукти мають потенціал стати конкурентними на міжнародному ринку.

Тобто під час активної фази війни ми стали де-факто незалежними в одному з важливих елементів забезпечення наших воїнів.

Ми намагаємось застосовувати подібну стратегію скрізь, де це обґрунтовано. Щоб Україна максимально спиралася на свій потенціал і розвивала його. У першу чергу – у процесі забезпечення озброєнням та військовою технікою.

Все буде Україна!