На Закарпатті триває конґрес Світової Федерації українських лікарських товариств

2 роки ago admin 0
Конґрес триває з 27 по 29 жовтня у конференц-залах теоретичного корпусу факультету післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Ужгородського національного університету.
 
Програма заходу широка і охоплює різноманітні галузі медицини. Лікарі, зокрема, обговорять такі питання: сімейна медицина в час COVID-19 та війни, стоматологія, щелепно-лицева хірургія, неврологія, нейрохірургія, психіатрія, психотерапія, організація охорони здоров’я, громадське здоров’я, медична освіта, загальна хірургія, онкологія, трансплантологія, онкогематологія, пластична хірургія, медична реабілітація. мультидисциплінарний підхід, тощо.
 
Також у ході конґресу планується обговорити реалії та перспективи розвитку лікарських товариств у світі, професійну автономію та лікарське самоврядування і загрози та шляхи подолання епідемічних загроз у воєнний період.
 
Ітиметься і про наукові здобутки та сучасні інноваційні технології у медицині.
 
Учасників заходу з початком конґресу привітав заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук.
 
«Зважаючи на рівень заходу та запрошених гостей з Європи Сполучених штатів Америки та інших країн, для нас дуже престижно і важливо, що ви обрали місцем проведення вже 19-го за ліком конгресу лікарських товариств саме Закарпаття. Також, враховуючи той факт, що в Україні йде війна і спостерігається значне збільшення навантаження на медицину через численні поранення військових та цивільного населення, передовий досвід, яким ви поділитеся у ході цього заходу для нас є особливо цінним. Бажаю плідної роботи, вдалих виступів, нових та корисних знайомств, доброго здоров’я і миру!», — звернувся до присутніх Василь Дем’янчук.
 
Пресслужба Закарпатської обласної ради