В профільному департаменті Закарпатської ОВА роз’яснили навіщо вводять посаду спеціаліста із безпеки в закладах освіти

2 роки ago admin 0

Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі запобігатиме будь-яким негативним ризикам серед дітей і підлітків: булінгу, втягнення учнів в протиправну діяльність, несприятливому впливу середовища. І найголовніше – вчасно та оперативно інформуватиме про такі факти працівників поліції, налагоджуватиме взаємодію із іншими структурними підрозділами  щодо вжиття заходів із покращення стану безпеки учасників освітнього процесу, запобігання, раннього виявлення, припинення й усунення негативних явищ та їх шкідливих наслідків щодо безпеки в закладі освіти.  Також спеціаліст проводитиме профілактичну роботу: виховні заняття на теми прав та обов’язків здобувачів освіти, правил безпеки в закладі освіти  і за його межами, у побуті, в інтернеті, – повідомляє пресслужба департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної військової адміністрації.

Нагадуємо, що у рамках реалізації  програми «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі» 26 жовтня підписано Меморандум про співпрацю та партнерство між Головним управлінням Національної поліції України в Закарпатській області, Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Закарпатській області, Мукачівською територіальною громадою та департаментом освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної військової адміністрації.

Меморандумом передбачено, що в закладах освіти Мукачівської громади працюватиме фахівець, який дбатиме про безпеку учнів і правопорядок у визначених установах.

Таким чином кожна із сторін, що бере участь у реалізації пілотного проєкту, завдяки дієвій взаємодії братиме участь у межах компетенції в розв’язанні питань, пов’язаних зі створенням безпечного освітнього середовища і забезпеченням  належних умов для навчання і виховання.