Тарас Кремень, Михайло Лаба та Ярослав Сивохоп говорили про реалізацію обласної програми з підтримки української мови

2 роки ago admin 0

Напередодні, 25 жовтня 2022 року, у Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася робоча зустріч Тараса Кременя – Уповноваженого із захисту державної мови, Ярослава Сивохопа – директора Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти та Михайла Лаби – народного депутата України. Про це йдеться на сайті інституту.

Під час зустрічі обговорено: основні напрями та перспективи розвитку української мови на території Закарпатської області та ролі у цьому процесі Закарпатського ІППО; питання затвердження та реалізації обласної програми з підтримки української мови; збільшення мережі іспитових майданчиків для здачі іспиту на рівень володіння державної мови та осередків з опановування української мови; професійний розвиток керівників громад та педагогічних працівників громад шляхом реалізації пілотних проектів.

kremin

Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти, у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між Тарасом Кременем як Уповноваженим із захисту державної мови та Закарпатським ІППО в особі директора доц. Ярослава Сивохопа, гарантує ефективну реалізацію компонентів програми, забезпечуючи організаційний, науково-методичний та дидактичний супровід.