Закарпаття: матір трьох дітей отримала опіки третього ступеню після конфлікту з пацієнтом наркодиспансеру

2 роки ago admin 0

Чоловік, який напередодні, 23 жовтня, у селі Вишка, що на Закарпатті, побив та підпалив свою співмешканку, два тижні тому був траспортований до наркодиспансеру.

– «Критичний виклик! Чоловік побив та підпалив жінку» – таке повідомлення надійшло від диспетчера служби «103» бригаді №1302. За хвилину автівка «швидкої» вже мчала на виклик у с.Вишка, що на Великоберезнянщині. Адреса фельдшерці була знайома – два тижні тому їй довелось звідси транспортувати до наркодиспансеру чоловіка, який поводив себе неадекватно… І ось тепер – підпал жінки, – зазначається на сторінці 103 Закарпаття у Facebook, повідомлення якої поширює Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги.

Чи це один і той самий чоловік не повідомляється, але про присутніх інших чоловіків, крім сусідів, які допомагали потерпілій, ані в повідомленні поліції, ані в повідомленні медиків не зазначається.

За інформацією медиків, допомогу покликала дитина постраждалої – з криками про те, що маму підпалили. Медики стверджують, що дитина прибігла до сусідів, а в повідомленні поліції зазначається, що дитина зателефонувала сусідам. Це не суттєво, головне жінці надали необхідну допомогу.

На момент приїзду бригади “швидкої” жінка була непритомна, марила. Фельдшерка одразу її знеболила, підключила інфузійно розчини, обробила місця опіки та наклала асептичні пов’язки.

Медики зафіксували у постраждалої опіки понад 40 % тіла – обличчя, руки, верхня частина тулубу.

– 29-річний співмешканець жінки перебував у вкрай збудженому стані і намагався «допомогти» бригаді, намагаючись прорватися в медичне авто, де медик проводила рятівні маніпуляції. На щастя, втрутились місцеві мешканці та водій. Чоловіка заспокоїли, – зазначається у повідомленні працівників медичної служби.

– Потерпілу підключили до кисневої системи і «швидкою» транспортували до реанімаційного відділення ЗОКЛ ім. А.Новака. У жінки залишилось вдома троє неповнолітніх дітей, – зазначається у повідомленні 103 Закарпаття.

на закарпатті поліція затримала зловмисника, який намагався вбити свою співмешканку

Група швидкого реагування та слідчо-оперативна група Великоберезнянської поліції спільно зі слідчими Головного управління поліції Закарпаття, які прибули на місце події встановили, що за місцем проживання між парою виник конфлікт, під час якого 29-річний чоловік побив 27-річну жінку. Після цього зловмисник облив її легкозаймистою речовиною та підпалив.

на закарпатті поліція затримала зловмисника, який намагався вбити свою співмешканку

Зловмисника поліція затримала у порядку статті 208 КПК України. Його поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

За даним фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.15, ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України, тобто Замах на умисне вбивство. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу. Фігурантові загрожує до 15 років ув’язнення.

Слідство у справі триває.