Ужгородщина: сільський голова розтратив майже 2.4 мільйони гривень, а з під варти може вийти за 372 тис. гривень

2 роки ago admin 0

Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області розглянуто клопотання органу досудового розслідування про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою сільському голові, який підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 – ч. 1 ст. 366 КК України. Про це повідомляє пресслужба суду.

Із матеріалів клопотання вбачається, що в 2019 році між однією із сільських рад Закарпатської області в особі сільського голови (замовником) та одним із приватних підприємств області (підрядником) було підписано договір про виконання робіт з будівництва.

В подальшому, виділені на будівництво об’єктів органів влади та місцевого самоврядування бюджетні кошти були розтрачені та привласнені,  шляхом внесення до документів з виконання будівельних робіт завідомо неправдивих відомостей про виконання робіт та оплати їх вартості у повному обсязі, хоча такі роботи в повному обсязі виконані не були, що призвело до розтрати бюджетних коштів в розмірі майже 2.4 мільйони гривень.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави 372 тисячі 150 гривень.

Окремо слід зазначити, що слідчим суддею було відсторонено підозрюваного від посади сільського голови.

За даним фактом триває досудове розслідування.