Відбулися дебати у кримінальному провадженні щодо резонансного вбивства на АЗС

4 роки ago admin 0


Сьогодні, у Мукачівському міськрайонному  суді відбулось чергове судове засідання у кримінальному провадженні стосовно обвинуваченого Б.,  за частиною 3  статті 187 КК України та стосовно обвинуваченого Д.,  за частиною  4 статті 187,  пунктом 6 частини 2 статті 115 КК України.

Захисниками обвинувачених, були подані клопотання про зміну запобіжних заходів відносно обвинувачених з тримання під вартою на цілодобові домашні арешти із електронними засобами контролю. Суд ухвалив відмовити у задоволенні даних клопотань.

Після з’ясування фактичних обставин кримінального провадження суд перейшов до судових дебатів, в яких прокурор наголосив, що в ході проведення судового розгляду вина обвинувачених повністю доведена матеріалами кримінального провадження, висновками експертиз та показами потерпілої і свідків.

У зв’язку з цим, сторона обвинувачення та представники потерпілої, просили суд визнати винним обвинуваченого Д., у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого частиною  4 статті 187,  пунктом 6 частини 2 статті 115 КК України та призначити покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Обвинуваченому Б. за інкриміновані йому злочини за частиною 3  статті 187 КК України сторона обвинувачення та представники потерпілої, просили суд призначити покарання у виді 8 років позбавлення волі та конфіскацію майна.

Окрім цього, потерпіла та її представники просили в повному обсязі задовольнити заявлений ними цивільний позов.

Захист в свою чергу вважає, що вина обвинуваченого Д. не доведена та просить суд  визнати його невинуватим та ухвалити виправдувальний вирок, а в задоволенні цивільного позову – відмовити.. Сторона захисту обвинуваченого Б. під час судових дебатів просила суд кваліфікувати дії обвинуваченого за  ст.396, тобто приховування злочину та призначити покарання передбачене санкцією цієї статті.

Суд надав обвинуваченим останнє слово , в якому обвинувачений Д. у скоєнні інкримінованого йому злочину своєї вини не визнав, а обвинувачений Б. визнав свою вину повністю та вибачився перед потерпілою і просив суд прийняти справедливе рішення щодо нього.

Після, колегія суддів вийшла у нарадчу кімнату для ухвалення вироку, який буде проголошено  30 січня 2020 року о 09 год.30 хв.

 

 

 

                                                                                                                                       Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду