У Мукачеві відкрили виставку фотохудожників, колекцію фотокартин створювали протягом 17 років

2 роки ago admin 0

В понеділок, 17 жовтня, у мукачівському Палаці культури і мистецтв відкрито фотовиставку «Німецький слід в історії України». В експозиції виставки представлено 35 робіт мукачівської художниці Наталії Рибар та фотохудожника Сергія Гуменюка.

На фотосвітлинах зображені пам’ятки культурної спадщини, архітектурні споруди та скульптури трьох міст України – Києва, Одеси та Дніпра, до проєкту чи зведення яких були причетні німці, повідомляє Мукачівська міська рада.

За словами авторів, шлях цієї експозиції до Мукачева з Миколаєва був нелегким. Ризикуючи життям, Ангеліна Шардт, Президентка Асоціації німців України та Олег Палаш, співробітник «БФ Товариства розвитку (Одеса)» з-під обстрілів вивезли на Захід України колекцію картин і фотокартин, які створювалися протягом 17 років в рамках проєкту «Зустріч поколінь».

Привезені з Миколаєва експонати виставлені у двох містах Закарпаття –  Ужгороді та Мукачеві. Окрім робіт із фондів проєкту «Зустріч поколінь», у експозиціях представлені також побутові речі з особистої колекції Ангеліни Шардт, що мають культурну та історичну цінність.

Виставка у мукачівському Палаці культури і мистецтв експонуватиметься протягом двох тижнів.