4 пам’ятники, які посварили закарпатців (ОПИТУВАННЯ)

2 роки ago admin 0

Минулого тижня Закарпаття сколихнули інформації про пам’ятники. Один хочуть спорудити в Ужгороді, другий реставрували й пошкодили в Рахівському районі, третій набув міжнародного розголосу і стосується замку “Паланок” і четвертий – «Пам’ятник радянським воїнам Україна — визволителям».

Першим здійняла хвилю обурень інформація про те, що проєкт спорудження пам’ятника «Арка вшанування Божого Слова» на Слов’янській набережній 11 жовтня розглянула науково-художня рада Ужгородської міськради.

Цікава ваша думка щодо цього пам’ятника

Як ви ставитесь до спорудження пам’ятника «Арка вшанування Божого Слова» на Слов’янській набережній

  • Проти (54%, 37 Голоси)
  • Підтримую (46%, 31 Голоси)

Всього проголосувавших: 68

Завантажується ... Завантажується ...

Другим сколихнула край інформація про те, що на Закарпатті реставрація Географічного центру Європи перетворилась в сплюндрування унікального напису латинкою.

Цікава ваша думка щодо цієї події

Як ви ставитесь до «покращення» знаку географічного центру Європи в Діловому?

  • Негативно (76%, 63 Голоси)
  • Позитивно (24%, 20 Голоси)

Всього проголосувавших: 83

Завантажується ... Завантажується ...

Третім пам’ятником, який наробив найбільшого розголосу, до якого долучились ще інші країни, зокрема Угорщина. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто викликав главу українського посольства через демонтаж турула із замку Паланок в Мукачеві. Рішення про встановлення на території Мукачівського історичного музею, на замку «Паланок», малого Державного Герба України й демонтаж з бастіону «Паланку» орла-турула схвалено виконавчим комітетом міської ради.

Цікава ваша думка щодо цього пам’ятника і рішення про його демонтаж

Ваше ставлення до демонтажу з бастіону «Паланку» орла-турула

  • Негативне (59%, 57 Голоси)
  • Позитивне (41%, 40 Голоси)

Всього проголосувавших: 97

Завантажується ... Завантажується ...

Четвертий пам’ятник, інформація про демонтаж якого активно обговорювалась в соціальних мережах – “Україна — визволителям». Профільна комісія Закарпатської ОВА провела перевірку монумента поблизу словацького кордону в Ужгороді, що має офіційну назву «Пам’ятник радянським воїнам Україна — визволителям». Представники комісії, до котрої увійшли працівники обласної військової адміністрації, ДСНС та Ужгородської міської ради, встановили, що пам’ятник аварійний і потребує невідкладного демонтажу й переміщення на зберігання у визначене місце. Цікава ваша думка щодо цього пам’ятника і рішення про його демонтаж

Ваше ставлення до демонтажу пам'ятника “Україна — визволителям»

  • Підтримую (74%, 60 Голоси)
  • Проти (26%, 21 Голоси)

Всього проголосувавших: 81

Завантажується ... Завантажується ...

Якщо у вас є що сказати щодо цих пам’ятників – пишіть коментарі