Закарпаття: Вогонь знищив покрівлю будинку, дах прибудови та 2 тонни сіна

2 роки ago admin 0

У тячівському селі Підплеша рятувальники ліквідували пожежу на приватному обійсті. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Закарпатській області.

– Загорання виникло на горищі прибудови до оселі, а звідти поширилося на сам житловий будинок. І хоча власник був удома, вогонь побачили сусіди, які й зателефонували за номером 101, – інформують в ДСНС.

Рятувальники з Дубового та Нересниці за дві години загасили пожежу на площі 70 кв.м. Вогонь знищив 40 кв.м покрівлі житлового будинку і дах прибудови площею 30 кв.м, а також 2 тонни сіна.

Повідомляється також, що підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби станом на 𝟳:𝟬𝟬 17 жовтня для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 8 виїздів, з яких два – хибні.

Щодо обстановки з пожежами:

𝟭𝟲.𝟭𝟬.𝟮𝟬𝟮𝟮 о 20:48 пожежа в житловому будинку з прибудовою за адресою: Тячівський район, Нересницька тергромада, с. Підплеша, вул. Заріка. Пожежею знищено покрівлю житлового будинку на площі 40 кв. м та надвірної споруди на площі 30 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки від державного пожежно-рятувального поста смт Дубове та місцевої пожежної команди с. Нересниця.

Надзвичайні ситуації, події та пожежі, на яких продовжувались заходи з ліквідації

𝟬𝟴.𝟭𝟬.𝟮𝟬𝟮𝟮 о 20:10 до ДСНС Закарпаття повідомили, що киянин 1969 р.н. пішов по гриби у лісовий масив поблизу смт Воловець Мукачівського району, де втратив орієнтир місцевості та заблукав. Для проведення пошуково-рятувальних робіт упродовж 8-16 жовтня залучався особовий склад гірських пошуково-рятувальних груп смт Воловець та м. Ужгород, працівники поліції, військові, родичі та місцеве населення. Гірські рятувальники обстежили схили гори Темнатик, найближчі ущелини та лісову місцевість навколо смт Воловець, а саме: урочища Потічок, Спалене, Передній вершок, Ґондарки, Ґреґоти, Черенини, однак чоловіка не виявили.Учора о 20:30 пошуки зниклого призупинені, людини не знайдено. Продовження робіт заплановано на 17.10.2022.