Чому критикують Ужгородську центральну міську клінічну лікарню і що там здивувало голову Закарпатської ОВА

2 роки ago admin 0

Сьогодні, 17 жовтня, Віктор Микита – голова Закарпатської ОВА з робочим візитом відвідав Ужгородську центральну міську клінічну лікарню, де зустрівся з керівництвом обласного центру, адміністрацією й персоналом закладу. Про це йдеться на сторінці Віктора Микити у Facebook.

Цей медичний осередок обслуговує понад 90 тисяч людей на рік, зараз тут проходять відновлення наші поранені бійці ЗСУ. – На жаль, установа отримує чимало об’єктивної критики від містян щодо менеджменту, – зазначає голова Закарпатської ОВА.

За словами Віктора Микити, особисто для нього було дивним, що комп’ютерний томограф, встановлений у межах програми Президента України Володимира Зеленського і призначений для безкоштовного обслуговування пацієнтів, обслуговує в рази менше, ніж приватний за кошти.

– З цим розібралися й наявні корупційні чинники прибрали. Зараз обсяги надання медичних послуг відділенням КТ збільшилися в десятки разів. Тобто так, як було передбачено при будівництві нового приймального відділення, – переконує очільник ОВА.

Віктор Микита:

Є питання щодо якості харчування та інші питання побутового характеру, розв’язання яких залежить від прийняття ефективних управлінських рішень.

Про це та інше поспілкувалися з новим керівником лікарні Павлом Лукачем. Пацієнти та відвідувачі закладу очікують якісних реформ, ініціативи від адміністрації та стратегії розвитку на найближчі роки. Розширення пакетів НСЗУ, покращення матеріально-технічної бази та рух до європейського рівня обслуговування.

Є над чим працювати, однак варто зазначити, що нове керівництво осередку бачить реальні шляхи розвитку й концентрує зусилля на внутрішній реформі.

Зі свого боку зауважив, що на рівні області ми готові надати всебічну підтримку.