Закарпаття налагоджує зв’язки з регіонами Естонії та Франції і поглибить співпрацю з Чехією

2 роки ago admin 0

Про це повідомив голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко результатами поїздки до Чеської Республіки.
Окрім основної мети – участі у форумі з кібербезпеки, делегації із Закарпаття вдалося владнати ряд важливих справ.
Зокрема:
✅Відбулася зустріч з головою Сенату Парламенту ЧР Mілошем Вістрчелом, який днями переміг на виборах і має великі шанси продовжувати очолювати чеський Сенат.
💬 “Це дуже добре, бо Україна знову матиме сильного лобіста в Чехії, особливо зараз, коли вона головує в ЄС. Обговорили з Мілошем подальшу співпрацю”,- розповів Володимир Чубірко.
✅Погодили ряд соціальних проєктів для Закарпаття з гетьманом краю Височина Вітезславом Шреком.
✅На запит Закарпатської обласної ради у результаті переговорів, отримано згоду на відправку автомобіля швидкої допомоги, мікроавтобуса й вантажівки, а також іншої гуманітарної допомоги, яку буде спрямовано на потреби військових на фронті й облаштування місць проживання для ВПО.
✅Голова облради також повідомив про зустрія із представниками регіону Франції Гранд-Ест Жаном-Батістом Кузіним і Франком Олівером, з якими обговорили перспективу партнерства із Закарпаттям. Зустріч відбулася заисприяння керівництва чеського міста Телч та координатора співпраці із Закарпаттям із чеського краю Височина Катерини Свободової.
✅ У рамках встановлення регіональних зв‘язків з ЄС, делегація Закарпаття отримала перші напрацювання з Естонією завдяки посередництва Пітера Урба і Тоні Тамлера.
✅Домовилися про співпрацю між Ужгородським замком і замками Краю Височина. Це, за словами Володимира Чубірка, дасть нові можливості розвивати Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького облради та брати участь у спільних європейських програмах.
✅Також, у результаті домовленостей під час візиту, закарпатські лісники отримають можливість поїздки до Височини аби вивчати досвід реформ, які пройшла у лісовій галузі Чехія. 🌲🌳
💬 “Особливо для нас важлива боротьба з незаконною вирубкою, впровадження системи обліку лісів та насаджень”, – наголосив голова Закарпатськоїобласноїради.
💬 “Міжнародні гуманітарні проєкти – важлива частина наближення перемоги України і забезпечення життєдіяльності Закарпаття у цей непростий час”, – каже Володимир Чубірко.
✅ Відтак домовилися про організацію туру Чехією Донецького академічного музично-драматичного театру з Маріуполя. Це будуть вистави, які режисер і актори створили в Ужгороді.
💬 “Потрібно, щоб Європа з різних джерел дізнавалася правду про Україну, через мистецтво у тому числі”, – додав спікер облради і пообіцяв розвивати й надалі міжнародну співпрацю Закарпаття з ЄС.Пресслужба Закарпатської обласної ради