У водойми Закарпаття випущено понад 13 тис. мальків лосося дунайського (ФОТО)

2 роки ago admin 0

Заплановані заходи зі штучного відтворення лосося дунайського у водойми Закарпаття вдалось виконати на 100%. Про це повідомляє Закарпатський рибоохоронний патруль.

Проте, цього разу свої корективи у процес зариблення вносила природа. Погіршення погодних умов та відповідно підвищення рівнів води у річках – фактори, які змусили переносити зариблення на невідомий термін.

Отже, 23 вересня мальками лосося дунайського поповнилась річка Тересва, вселено 2 400 екз..

30 вересня у річки Тиса та Ріка, Тереблянське водосховище вселено близько 6 844 екз. цьоголітки.

3 жовтня молоддю водних біоресурсів поповнились річки Чорна Тиса та Біла Тиса. Вселено 4 000 екз. лосося дунайського. Участь у даному зарибленні взяли органи місцевого самоврядування, ГО Рахівське РТМР “Говерла”, турінфоцентр Рахівського району та небайдужі громадяни.

Загалом, у річки Чорна Тиса, Біла Тиса, Ріка, Тиса та Тересва, Тереблянське водосховище випущено 13 244 екз. малька лосося дунайського.

Середня вага екземпляра становила 5,08 грам. Рибопосадковий матеріал вирощений на Рибоводному форелевому заводі «Лопушно». Зариблення річок Закарпаття відбулись за ініціативи Держрибагентства України.

Процес зариблення здійснювався під контролем Комісії, відповідно до Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання затвердженого наказом.

Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Закарпатській області дякує кожному, хто проявив ініціативу, показав свою громадянську позицію щодо збереження та відтворення рибних запасів області та взяв безпосередню участь в даній акції зариблення.