Українські студенти, навчання яких перервалось через війну, мають можливість навчатись у вищих навчальних закладах Угорщини

2 роки ago admin 0

Про можливість навчання Українських студентів в Угорських вузах інформує Ліліана Грекса, представник українців в Парламенті Угорщини на своїй сторінці у Фейсбук.

Програма «Студенти в групі ризику» є додатковою до стипендіальної програми «Stipendium Hungaricum», яка контролюється Міністерством закордонних справ і торгівлі Угорщини.

За словами Ліліани Грекси, мета програми – надати допомогу студентам і докторантам, чиє навчання або дослідження перервано через війну, катастрофу, судове переслідування тощо.

– Для студентів, які тікають від війни в Україні, програма надає стипендії на вищу освіту. Вони можуть продовжити навчання, яке розпочали в Україні, або яке лише будуть розпочинати у вищих навчальних закладах і хочуть отримати ступінь бакалавра, магістра або доктора в Угорщині, –  зазначає представник українців в Парламенті Угорщини. Деталі стипендіальної прогарами за посиланням: https://stipendiumhungaricum.hu/studentsatrisk/