Cемінар-тренінг з оволодіння сучасними ІКТ та ресурсами мережі Інтернет

4 роки ago admin 0

resЗ метою ознайомлення педагогічних працівників із можливостями програмних засобів, онлайн середовищ та конструкторів щодо створення навчальних, демонстраційних і дидактичних матеріалів 5 листопада на базі ДПТНЗ „Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. М. Данканича” відбувся семінар-тренінг „Удосконалення професійної компетентності педагогів ЗП(ПТ)О з використання інформаційно-комунікаційних технологій та ресурсів мережі Інтернет”. Захід проводила Палош Н.М., завідувач інформаційно-аналітичного кабінету Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області.

У навчальному тренінгу взяли участь 16 педагогічних працівників, серед яких майстри виробничого навчання, викладачі спеціальних дисциплін та загальноосвітніх предметів.

Розпочався захід із вхідного онлайн тестування за допомогою сервіса „Classtime” (https://www.classtime.com), що дало можливість отримати інформацію про програмні продукти, які використовують педагогічні працівники у своїй роботі для візуалізації інформації. Далі учасники виконували практичні завдання, зокрема: презентації, схеми та інфографіки з використанням веб-сервісів (https://www.canva.com, https://cacoo.com та https://www.easel.ly).

Під час виконання завдань зосереджувалася увага на підборі шаблону, фону, зображення, рамок, іконок, редагування текстового блоку, визначення розміру об’єкту, збереження результату в різних форматах тощо.

На завершення учасники тренінгу не лише підвищили свою професійну компетентність, набули навичок використання інформаційно-комунікаційних технологій та ресурсів мережі Інтернет, але й отримали сертифікати.

Навчально-методичний центр

професійно-технічної освіти

у Закарпатській області