Репертуар Закарпатського муздрамтеатру на жовтень 2022 року буде насиченим

2 роки ago admin 0

Відкриття 77-ого театрального Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру заплановано на 9 жовтня. Репертуар буде насиченим.

Відкриття сезону ознаменоване прем’єрою вистави “Привиди маєтку Рейвенскрофт”.

Вибір гостросюжетної п’єси, що поєднує в собі містику, любовні колізії, трагедію та гумор режисер-постановник, Михайло Фіщенко – заслужений артист України, пояснює кількома причинами: «Останнім часом в Ужгороді були поставлені кілька вистав про війну, тож наразі хочеться нашого глядача трохи підбадьорити, бодай на деякий час відволікти від того стресу, в якому ми всі опинилися через російську агресію. Адже мистецтво має й психотерапевтичну дію, а витримка і міцні нерви нам зараз украй потрібні, аби справитися з тими викликами, які постали перед кожним українцем. Тому ми обрали для постановки захопливу історію з містичним присмаком, яка відбувається у Великобританії в першій половині ХХ століття. На вибір вплинув і той факт, що кілька наших провідних акторів нині в лавах ЗСУ боронять Україну від ворога. Тому обирали п’єсу, де більшість ролей – жіночі».

Що стосується репертуару Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру на жовтень то на великій сцені запланований показ п’ять вистав, чотири з яких – прем’єри.

Для дітей на цей місяць будуть такі вистави: “Цвіт папороті”, “Повелитель чорного лісу”, “Пригоди в Карпатах”, “Бременські музиканти”, “Мауглі” та “Країна до, ре, мі…”.

На Малій сцені глядач зможе побачити чотири вистави, які будуть представлені по вівторках та п’ятницях.