Про взяття на облік у контролюючих органах ВПО, що переселилися з тимчасово окупованої рф території України, та хочуть здійснювати незалежну професійну діяльність

2 роки ago admin 0

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області інформують, як здійснюється взяття на облік у контролюючих органах фізичних осіб, що переселилися з тимчасово окупованої рф території України, мають довідку внутрішньо переміщених осіб та хочуть здійснювати незалежну професійну діяльність в інших областях України.

В Головному управлінні ДПС у Закарпатській області повідомляють, що громадяни України, які переселилися з тимчасово окупованої території та які отримали в органах ДМС довідку, що підтверджує місце їх перебування, а також внутрішньо переміщені особи, які отримали в структурних підрозділах з питань соціального захисту населення довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, зобов’язані визначити свою податкову адресу та подати відповідному контролюючому органу відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки платника податків або повідомлення фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків за ф. № 1П (Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за ф. № 5ДР або Заяву про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта за ф. № 5ДРП), пред’являючи при цьому документ, що посвідчує особу, та зазначені довідки.

Фізичні особи, які змінили місце проживання з тимчасово окупованої території України на територію в областях або місті Києві та мають намір здійснювати незалежну професійну діяльність, подають до контролюючого органу за новим місцезнаходженням заяву за ф. № 5-ОПП та документи, що підтверджують право фізичної особи на ведення незалежної професійної діяльності.

p{text-indent: 1.5em;}