Володимир Чубірко: “Жива спадщина Закарпаття” – це культурний фронт України

2 роки ago admin 0
У Закарпатському музеї народної архітектури і побуту стартував культурно-мистецький проєкт “Жива спадщина”. Відвідувачам презентували народні ремесла, їжу та предмети побуту з різних куточків Закарпаття.
На дійстві можна було скуштувати гуцульську бриндзю, колочавську ріплянку, чернянську начанку, сливовий леквар, мед, продегустувати новоселицьку слив’янку і не тільки.
Також у рамках презентації співочої спадщини виступили фолькльорні колективи з танцюями та піснями краю.
“Дуже символічно, що такий захід проводиться саме у християнське свято Успіння Пресвятої Богородиці, коли вона завершила свій земний шлях. Я вітаю всіх закарпатців із цим празником. І сьогодні ми показуємо, що наші українські цінності не можливо знищити ракетами та вбивствами наших співвітчизників, до яких вдаються росіяни. Наша нематеріальна спадщина жила, живе і буде жити попри те, що надворі війна. Я дякую Департаменту культури та представникам територіальних громад за їхні презентації та внесок у цей захід. Вони показали, що Закарпаття має свої українські традиції. І наші леквар, мачанка, лозоплетіння, бринза та інші уміння не вмирають…”, – прокоментував подію голова Закарпатської облради Володимир Чубірко.
Пресслужба Закарпатської обласної ради