В обласному краєзнавчому музеї підбили підсумки реставраційних і консерваційних робіт за рік

5 років ago admin 0

 zamok Днями в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім.Т.Легоцького відбулося чергове засідання Реставраційної ради музею, на якому проаналізовано стан реставраційних і консерваційних робіт у 2018 році.

З інформацією про підходи до відбору відповідних експонатів, методів, технологій, рецептур матеріалів і використаних інструментів для проведення робіт із консервації та реставрації виступили завідувач сектору реставрації Крістіна Кліса та художник-реставратор Роман Мурник.

За безпосередньої участі реставраторів проводилися демонтаж, створення й оформлення трьох експозицій та однієї виставки. Зокрема, демонтаж експозиції “Духовна культура”, оформлення тимчасової виставки “Нові надходження музею”, а також експозицій “З історії духовної культури Закарпаття” і “Холодна та вогнепальна зброя XVI-XX століть”.

Завдяки зусиллям реставраторів гості замку мають змогу бачити відреставровані скульптури Геракла і Гермеса, стародавні пічки з литва й багато інших експонатів з дерева та металу. Деталі  за посиланням