Третя група дітей бійців 128-ї бригади поїхала на відпочинок. Цього разу до Угорщини.

2 роки ago admin 0

26 дітей воїнів 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади сьогодні вирушили на семиденні канікули до бази відпочинку ім. Ракоці у місті Шаторойоуйгей Угорщини. Пропозицію щодо такого оздоровлення нещодавно озвучив депутат Закарпатської обласної ради Йосипа Борто під час візиту української делегації до м. Мішкольц та зустрічі з головою Загальних зборів області Боршод-Абауй-Земплен пані Банне др. Гал Богларкою. Ідею підтримала угорська сторона, а також Генеральне консульство Угорщини в м. Ужгород.

Групу дітей, які сьогодні з Ужгорода вирушили у подорож, провели голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, консулка Угорщини в м. Ужгород Олександра Чізмадія та заступниця начальника управління міжнародних та регіональних зв’язків Закарпатської обласної ради Уляна Гурчумелія. Інша частина школярів приєднається в Мукачеві, а зустріне усіх на угорській стороні генеральний консул Угорщини в м. Ужгород Йожеф Бочкаї та пані Богларка.
– Дякую колегам Загальних зборів області Боршод-Абауй-Земплен, завдяки яким вдалося реалізувати цей відпочинок. Це чудовий подарунок нашим хлопцям і дівчатам, які воюють на фронті і захищають кордони України. Бажаю дітям гарної насиченої програми, набратися сил перед початком навчального року, отримати нових друзів в іншій країні. Такі проєкти – одна з маленьких, але важливих крапель, що наближають нашу перемогу, – прокоментував Володимир Чубірко.
Нагадаємо, раніше за сприяння Закарпатської обласної ради на відпочинок поїхали діти бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади до Польщі та Литви.

Пресслужба Закарпатської обласної ради