Створення безпечного середовища в закладах освіти краю та їхню готовність до нового навчального року обговорили сьогодні в Ужгороді

2 роки ago admin 0

Створення безпечного середовища в закладах освіти краю та їхню готовність до нового навчального року обговорили сьогодні в Ужгороді

Тут відбулася розширена нарада під головуванням керівника ОВА Віктора Микити та державного секретаря Міністерства освіти і науки України Сергія Захаріна. Участь у нараді взяв і міський голова Богдан Андріїв.

Із керівниками напрямків освіти, представниками територіальних громад обговорили питання організації освітнього процесу. Віктор Микита поінформував, що Закарпаття – серед лідерів у країні за підготовкою укриттів в освітніх закладах, на це виділили кошти із бюджетів області та територіальних громад.

В очному режимі навчання розпочнеться лише там, де дозволяє безпекова ситуація і є належні умови в укриттях, які обстежили спеціальні комісії і надали відповідні акти – на цьому наголосив Держсекретар Міносвіти Сергій Захарін.

Зазначалося, що дуже важливо, аби діти і молодь отримували якісні освітні послуги в безпечних умовах і якомога більша кількість була охоплена очним навчанням.

Станом на 15 серпня у Закарпатській області обстежено 1205 (або 96,1%) споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів, із них 323 об’єкти потребують здійснення заходів щодо приведення їх до стану придатності для укриття.

Окремо на нараді зупинилися на важливості розвитку позашкільної освіти. У цьому контексті відзначили проєкт ОВА щодо інтеграції ІТ-освіти у позашкілля, який має вагоме значення і може стати пілотним для країни.