Програму сімейної, ґендерної політики, запобігання домашньому насильству підтримали на засіданні виконкому Ужгородської міськради

2 роки ago admin 0

Програму сімейної, ґендерної політики, запобігання домашньому насильству підтримали на засіданні виконкому Ужгородської міськради

Програму сімейної, ґендерної політики, запобігання та протидії домашньому насильству і торгівлі людьми на 2023-2025 роки погодили на черговому засіданні виконкому Ужгородської міської ради, яке відбулося сьогодні, 17 серпня. Документ ще внесуть на розгляд сесії міської ради.

Прийняття Програми дозволить ефективніше забезпечити реалізацію заходів, спрямованих на поліпшення становища сім’ї, рівної участі жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності, попередження домашнього насильства у всіх його проявах, протидію торгівлі людьми тощо.

На реалізацію Програми передбачено 1 млн  403 тис. грн на 3 роки.

Члени виконкому також підтримали проєкт рішення про склад конкурсного комітету із визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах – зокрема, збільшили кількість представників громадськості, як рекомендувала ГО «Трансперенсі Інтернешнл Україна», затвердили перелік об’єктів критичної інфраструктури, надали дозвіл на комплексний благоустрій території на вулиці Володимирській.

Розглянули й підтримали питання про надання дозволу на виїзд дитини за кордон, а також про звернення до суду про призначення опікуна.