З початку війни СБУ ліквідувала 5 ворожих ботоферм потужністю понад 100 тис. фейкових акаунтів

2 роки ago admin 0

СБУ продовжує системну роботу щодо запобігання та знешкодження інформаційно-підривної діяльності російських окупантів. В ході слідчо-оперативних дій, ліквідовано міжрегіональну мережу із 5 ворожих ботоферм.

За завданням спецслужб РФ, інтернет-агенти проводили масштабні інформаційні диверсії для розхитування внутрішньої обстановки в Україні та сприяння рашистським загарбникам.

За даними слідства, ворожі ботоферми були зосереджені на території Харкова, Черкас, Тернополя і Закарпатської області. Для підривної роботи використовували соцмережі, у тому числі заборонені в Україні.

Агентурна мережа діяла від Харкова до Закарпаття і використовувала більше 100 тис. фейкових акаунтів.

Встановлено, що зловмисники поширювали дезінформацію щодо повномасштабного російського вторгнення в нашу державу та розповсюджували викривлені новини з фронту.

Таким чином, вони намагалися інспірувати панічні настрої серед українських громадян і дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в різних регіонах.

Під час обшуків за місцями дислокацій інформаційно-диверсійних осередків, правоохоронці виявили:

  • більше 100 комплектів GSM-шлюзів,
  • майже 10 тис. сім-карток різних мобільних операторів, які використовували для маскування злочинної діяльності,
  • ноутбуки та комп’ютерне обладнання із доказами незаконних дій,
  • чорнову бухгалтерію.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за   ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні комплексні заходи для притягнення до відповідальності осіб, причетних до агресії проти нашої держави.

Операції з викриття ворожої агентури проводили кіберпідрозділи та слідчі СБУ за процесуального керівництва прокуратури.