ЗУСТРІЧ ІЗ ПОЛЬСЬКИМИ ДИПЛОМАТАМИ

4 роки ago admin 0

Олексій Петров та перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба зустрілися за круглим столом із генеральним консулом Республіки Польщі у Львові Елізою Дзвонкєвіч та Томашем Ковалем, консулом з політичних та економічних питань.

Обговорили відкриття переходу Лубня-Волосате. Якщо епідеміологічна ситуація буде сприятливою, у вересні планують провести масштабні дні добросусідства.

Олексій Петров: “Також, у рамках питань, що стосуються пандемії, попросив польську сторону вивчити питання віднесення Закарпаття до «жовтої» зони з боку Польщі з відповідною можливістю для мешканців області відвідувати цю країну.”

Було підняте питання оренди Товариством польської культури Закарпаття імені Гнєви Волосєвич приміщення у будівлі по вулиці Гойди, 8 у м.Ужгород. Керівник області зазначив, що польська сторона закриє заборгованість по оренді, а влада зі свого боку прослідкує, аби Товариство до того часу не виселили із приміщення.

Олексій Петров:

“Як нам стало відомо, у Польщі існує практика реалізації автомобілів швидкої допомоги після 5 років експлуатації. Попросив дипломатів посприяти, аби частина цих абсолютно придатних до роботи авто була направлена на Закарпаття. Вони б могли замінити поширені в сільській місцевості так звані “буханки”.

Дякую польській стороні за фінансування будівництва тублікарні ОКТМО «Фтизіатрія» в с. Нижня Апша в рамках Програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна 2014 – 2020”. Це один із небагатьох «твердих» інфраструктурних проєктів, який реалізовується в області.

Іноземні партнери більше зацікавлені у реалізації так званих «м’яких проєктів», оскільки тоді вони менше стикаються із питаннями оформлення дозволів, сертифікацією, ліцензуванням, стандартизацією, а, відповідно, і хабарництвом та зловживаннями з боку наших чиновників.”

Керівники області запевнили польську сторону у максимальному сприянні інвесторам.

Олексій Петров:

“Хочу звернутися до всіх іноземних партнерів та інвесторів – моя мета зробити Закарпаття взірцевою областю, де жоден чиновник, жодна контролююча чи комунальна установа, енергетична компанія не стануть на заваді ваших планів інвестувати у нашу область!”

Олексій Петров та перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба зустрілися за круглим столом із генеральним консулом Республіки Польщі …