«В кожному лісгоспі повинен бути справний, якісний та надійний пожежний інвентар»,- Віталій Петренко, начальник Закарпатського ОУЛМГ

2 роки ago admin 0

🌳🔥Тема пожеж в лісфонді останнім часом стала вкрай важливою та дуже серйозною. Тільки за останній тиждень на Ужгородщині згоріло понад 20 га земель лісфонду. Це колосальні масштаби за такий короткий період часу. Проте, проблема тут не тільки через підвищену температуру повітря та засуху, а в першу чергу- через людську недбалість: неконтрольоване полум’я за лічені хвилини може знищити або пошкодити сотні гектарів лісу, який вирощувався і доглядався лісівниками десятки років. Одночасно, від вогню гинуть не лише дерева, а й рослинність, дикі тварини, птахи і комахи, тобто ціла лісова екосистема.

❗Наголошуємо❗Зараз особливо небезпечний пожежний період.

✅Відтак за вказівкою керівника ОУЛМГ Віталія Петренка, всі лісогосподарські підприємства та лісництва повинні бути укомплектовані новим та справним спецінвентарем: пожежними модулями, мотопомпами, протипожежними ранцями, бензопилами, вогнегасниками, іншим інвентарем (сокири, лопати, граблі, сапки, віники), засобами захисту (каски, спеціальний одяг та взуття). Також директорам ДП було доручено перевірити стан джерел водопостачання з необхідним об’ємом запасу води та під’їздні шляхи до них й забезпечити цілодобове чергування на лісництвах.

👇🏻На фото приклад приміщення укомплектованого протипожежним інвентарем на базі ДП «Хустське ЛДГ».