Карпатський біосферний заповідник підтвердив свою відповідність європейським стандартам управління

2 роки ago admin 0

Комітет Міністрів Ради Європи поновив дію Європейського диплому для Карпатського біосферного заповідника на 5-річний термін – до 30 вересня 2027 року.

Європейський диплом – це міжнародна відзнака для природних та напівприродних територій, які мають виключний європейський інтерес і в яких здійснюється зразкове управління. Наразі ним нагороджено лише 74 природоохоронні території в 29 країнах Європи.

Відзнака була запроваджена ще у 1965 році і знаходиться під егідою Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі, більш відомою, як «Бернська Конвенція».

Вперше Карпатський біосферний заповідник отримав Дипломом Ради Європи ще у 1997 році. Наразі природоохоронна установа вчергове підтвердила свою відповідність критеріям Диплому та статус лідера серед природоохоронних територій як України, так і Європи.

Завдяки цьому Україна отримала додатковий міжнародний інструмент для посилення зусиль в управлінні та збереженні природоохоронних територій під егідою Ради Європи.

З повним текстом рішення та рекомендаціями можна ознайомитися за посиланням:https://cutt.ly/RZDQIfM