Забезпечення належних умов праці!

2 роки ago admin 0

Головний державний інспектор управління Держпраці у Закарпатській області  Людвіг Андращук  провів зустріч із керівником та спеціалістами  Рахівського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Інспектор надав рекомендації щодо забезпечення належних та безпечних умов праці на робочих місцях суб’єктів господарювання, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, які функціонують та надають соціальні послуги в умовах воєнних дій. Також в ході зустрічі  представник Держпраці наголосив на важливості дотримання інструкцій, і при необхідності внести у відповідний розділ порядок дій,  особисті   обов’язки   та   правила   поведінки працівника під час повітряної тривоги. А ще нагадав, що працювати необхідно офіційно, бо це дає гарантії щодо майбутніх пенсійних виплат. Оскільки зараз активно триває інформаційна кампанія «Виходь на світло!», інспектор наголосив на тому, що для кожного роботодавця та працівниками задекларована праця – обов’язок, задля підтримки економіки держави.

Крім того, особливу увагу приділили обговоренню порядку приведення у безпечний режим роботи обладнання, устаткування, апаратів, зберігання  матеріалів, хімічних речовин у приміщеннях. Людвіг Андращук  попередив роботодавців, що вони повинні вжити всіх заходів,  щоб у випадку повітряної загрози максимально убезпечити працівників.  

Більше про трудові відносини під час воєнного стану на інформаційних реcурсах Держпраці https://pratsia.in.ua.