"По ревізії" стала останньою прем’єрою 76 театрального сезону

2 роки ago admin 0

У Закарпатському облмуздрамтеатрі 2 липня зіграли виставу “По ревізії” Марка Кропивницького. Це передостання вистава 76 театрального сезону обласного муздрамтеатру, — розповів Суспільному режисер-постановник Михайло Фіщенко.

За його словами, з 4 липня актори йдуть у відпустку. Свій крайній сезон вирішили завершити двома п’єсами: 2 липня — “По ревізії” Марка Кропивницького, а 3-го “Про що плачуть верби” за мотивами твору “Безталанна” Івана Карпенка-Карого.

 

 

 

За словами Михайла Фіщенка, у виставі “По ревізії” зіграли 5 акторів. До п’єси також долучилися артисти оркестру Закарпатського муздрамтеатру. Готували її два тижні. Михайло Фіщенко також розповів, що остання п’єса — “Про що плачуть верби” — буде благодійною: гроші, вилучені з продажу квитків передадуть на потреби ЗСУ.

 

 

Михайло Фіщенко розповів, чому обрали передостанньою в цьому театральному сезоні п’єсу “По ревізії”.

“Цю виставу 14 років тому поставив київський режисер Віталій Семенцов, а в цьому сезоні ми її поновили. П’єсі “По ревізії” у цьому році виповнюється 140 років, виповнилося, але вона досі не втрачає актуальності, тому що через своїх героїв автор сміється над чиновниками, які не зовсім відповідально ставляться до своїх обов’язків. На жаль, п’єса актуальна і сьогодні”, — розповів Фіщенко.

Тривала вистава “По ревізії” півтори години.