Закарпатський муздрамтеатр на "Мельпомені Таврії" показав "Отвєтку"

2 роки ago admin 0

Завершився 24-й театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», в якому взяли участь представники 11 країн.

 

 

Серед понад 60 театрів, які продемонстрували творчі набутки, був і Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв. 

«Мельпомена Таврії» – одне з найзнаковіших  явищ мистецького життя сучасної України. У дні фестивалю Херсон перетворювався на суцільний театральний майданчик, адже вистави відбувалися не тільки на сцені Херсонського академічного обласного муздрамтеатру імені М.Куліша, а на різних локаціях. Відкривалося дійство урочистою ходою центром міста учасників із різних куточків України та світу. 

 

 

На жаль, цього року через російську окупацію фестиваль змушений був змінити формат. Вистави відбувалися на «домашніх» сценах театрів у різних країнах. Президент фестивалю, народний артист України Олександр Книга запросив закарпатців взяти участь. До фестивальної програми театрали запропонували моновиставу Неди Неждани «Отвєтка», присвячену оперному співакові Василеві Сліпаку, який загинув на російсько-українській війні. 

Гостями щорічного фестивалю в Ужгороді стали актори Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь), які віднедавна працюють у приміщеннях нашого театру. 

А тим часом Закарпатський муздрамтеатр запрошує на останні вистави у червні. 23 червня о 18.00 на малій сцені зіграють моновиставу Неди Неждани «Отвєтка» (у головній ролі – Дар’я Горшкова). У неділю, 26 червня, на великій сцені о 18.00 «Театральна біржа» Лева Сомова представляє комедію «Те, що приховують французи…».  У вівторок, 28 червня, на малій сцені о 18.00 покажуть американську історію кохання Б.Слейда «Same time, next year», а в четвер, 30 червня – там же о 18.00 зіграють турецьку комедію Азиза Несина «Задуши мене в обіймах».