За кошти власників гідроелектростанцій в Закарпатті струмковою фореллю зарибили дві річки

2 роки ago admin 0
Компенсаційне зариблення річок струмковою фореллю

Минулого тижня відбулись компенсаційні заходи зі штучного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарські водойми Закарпатської області. Про це повідомляє Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Закарпатській області.

У басейн річки Ріка в адміністративних межах Горінчівської сільської територіальної громади вселено 8 600 екз. малька форелі. Зариблення здійснювалось з метою відтворення популяції струмкової форелі, як компенсаційного заходу, передбаченого умовами будівництва та експлуатації МГЕС в с. Нижній Бистрий Хустського району, за кошти ТОВ «Акванова Девелопмент».

Потік Ільмен, що в селі Білин на Рахівщині, поповнився цьоголітками форелі на 1 400 екземплярів. Дане зариблення відбулось у зв’язку з експлуатацією ГЕС у с. Білин Рахівського району, за рахунок ТОВ «Енергія Карпат».

Середня вага екземпляра становила 7 грам.  

До зариблення також долучились органи місцевого самоврядування та лісові господарства.

В Управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у Закарпатській області закликають громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях їх вселення, та своєчасно повідомляти про порушення – (098) 585-61-64.