На Закарпатті розпочали будівництво сучасного лісового розсадника

2 роки ago admin 0

Вже незабаром на території Ужгородського лісництва у с.Великі Лази з‘явиться масштабний інноваційний лісовий розсадник з теплицею для вирощування посадкового матеріалу основних лісотвірних порід дерев та кущів із відкритою/закритою кореневою системами.

В ньому планується вирощувати якісний лісовідновлювальний матеріал: понад 100 тис.шт. саджанців дуба, бука та інших порід дерев. Вирощені саджанці з підвищеною приживлюваністю можна буде висаджувати протягом більш тривалого вегетаційного періоду.

Лісовий розсадник реалізуюють в рамках європейського інфраструктурного проекту «Шляхи до здорових лісів: посилення стійкості, життєздатності й адаптаційної спроможності лісів в прикордонних регіонах України та Словаччини», загальна площа якого становитиме майже 1040 м2.

Проєкт спрямований на посилення стійкості та спроможності адаптуватися до змін клімату лісових насаджень Закарпаття, які в останній час зазнають пошкоджень від вітровалів/вітроломів, шкідників та хвороб, що призводять до всихання і втрати ялинових, ясеневих та буково-дубових деревостанів.

Кошторис сучасного розсадника ДП «Ужгородське ЛГ» – 577 000 €, це 16% від загальної суми загальноєвропейського проекту. Будівництво планують завершити у 2023 році

Вже незабаром на території Ужгородського лісництва у с.Великі Лази з‘явиться масштабний інноваційний лісовий розсадник з теплицею для вирощування посадкового матеріалу основних лісотвірних порід дерев та кущів […]