Учнівській та студентській молоді Закарпаття пояснили основні ази формування трудових відносин та законодавчі вимоги в умовах воєнного часу

2 роки ago admin 0

Управління Держпраці у Закарпатській області ініціювало проведення низки тематичних заходів з цьогорічними  випускниками шкіл, професійно-технічних та вищих навчальних закладів краю.

Нещодавно в Ужгородському національному університеті проходив вебінар, під час якого  студентам-старшокурсникам  головний державний інспектор Управління Держпраці  Зорян Берник прочитав тематичну лекцію про зміни в трудовому законодавстві в період воєнного стану.

На таку ж тему провів онлайн-уроки з учнями випускних класів Свалявського закладу загальної середньої освіти ЗЗСО № 3  та ВСП «Свалявський технічний коледж НУХТ» головний державний інспектор Олег Соломко.

У доступній формі юну аудиторію представники Управління Держпраці поінформували про особливості укладення та розірвання трудового договору з ініціативи працівника та роботодавця у воєнних умовах.Також  роз’яснили  важливі  аспекти реалізації права на працю та розповіли  про гарантії прав працівників при укладанні трудового договору.

Окремо інспектори праці ознайомили з вимогами до працевлаштування неповнолітніх, яких наразі ніхто не відміняв. При цьому наголосили, шо досить часто саме ця категорія працівників стає жертвами недобросовісних роботодавців. Адже неповнолітніх не особливо поспішають брати на роботу на офіційних умовах, тому пропонують їм якийсь час «стажуватися», що суперечить вимогам законодавства.

Посадові особи  Управління Держпраці повідомили онлайн-слухачам про можливість  отримати консультації з питань, що належать до сфери  їх компетенції.

Зокрема, консультації можна отримати за допомогою таких засобів  комунікації:

телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp, Telegram)

електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua

uzdsp@ukr.net          zvern@uz.dsp.gov.ua

форма для отримання роз’яснень:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform

Більше інформації за посиланням  https://pratsia.in.ua/index.php