Закарпатських підприємців агітували працювати тільки на умовах офіційно оформлених трудових відносин

2 роки ago admin 0

Український бізнес потрохи вчиться господарювати в умовах війни. На Закарпатті у штатному режимі працюють місцеві підприємства, також шукають нові можливості для свого розвитку на теренах нашого краю суб’єкти господарської діяльності, релоковані з інших регіонів. Але важливо, щоб у цей час бізнес уникав тіньових схем роботи, щоб люди мали змогу працювати офіційно.

Як і раніше, фахівці Управління Держпраці Закарпаття закликають роботодавців працювати легально, а краян не погоджуватися на неофіційні умови. Щоб поінформувати учасників трудового процесу про плюси легальної та мінуси тіньової зайнятості, в області проводяться профілактичні відвідування.

Водночас  посадові особи Управління надають консультації та роз’яснення щодо особливостей організації трудових відносин в умовах війни, відповідають на актуальні питання, що у площині їх компетенції. Серед найпоширеніших запитань можна визначити такі, як: працевлаштування тимчасово переміщених осіб без трудових книжок або  незвільнених з попереднього місця роботи; призупинення трудового договору і його наслідки; безкоштовні відпустки з ініціативи роботодавця; що робити, якщо працівник втратив зв’язок з роботодавцем тощо.

Управління Держпраці нагадує, що розяснення можна отримати за допомогою таких засобів  комунікації:

телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp, Telegram)

електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua

uzdsp@ukr.net          zvern@uz.dsp.gov.ua

 

форма для отримання роз’яснень:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform

Більше інформації за посиланням https:// pratsia.in.u