Міський голова Богдан Андріїв зустрівся із гетьманом краю Височина, членом парламенту Чеської Республіки Їржі Бегоунеком

6 років ago admin 0

На Закарпатті з робочим візитом перебуває делегація краю Височина з Чехії: майже п’ять десятків посадовців різних рівнів, медиків, рятувальників, поліцейських приїхали оглянути виконання спільних інвестиційних проектів, зустрітися з депутатами Закарпатської обласної ради, поспілкуватися зі студентами відділення богемістики УжНУ тощо.

Сьогодні гості відвідали Ужгородську міську дитячу клінічну лікарню, де ремонтні роботи в одному крилі першого поверху оплатив благодійний фонд Viza з використанням коштів чеської Їглави, ремонт іншої частини фінансують із бюджету Ужгорода.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зустрівся з гетьманом краю Височина, членом парламенту Чеської Республіки Їржі Бегоунеком та іншими членами делегації, вони оглянули ремонт, який роблять за сприяння чеської сторони. Також міський голова показав гостям відремонтований минулого року за кошти міського бюджету Ужгорода другий поверх дитячої лікарні, розповів, що зроблено ремонт і на третьому поверсі – за кошти субвенції з держбюджету та співфінансування з міської казни.

Богдан Андріїв та Їржі Бегоунек також досягли домовленості про те, що чеська сторона допоможе з наданням дитячій лікарні транспортного засобу.

Богдан Євстафійович подякував партнерам із Чехії за надану допомогу, постійну підтримку, разом із тим підкреслив, що влада Ужгорода приділяє велику увагу медичним закладам міста, постійно збільшує фінансування цієї галузі – і на придбання ліків та сучасної апаратури, і на проведення капітальних ремонтів.

Гості з Чехії відзначили зроблене в лікарні, поспілкувалися з персоналом, пацієнтами.

Будівля міської дитячої лікарні зведена ще в 1938 році, коли Ужгород перебував у складі Чехословаччини. Допомога закладу – один із проектів у рамках співпраці Ужгорода з чеським містом-побратимом Їглавою.

1 of 13