Лісоруби Міжгірщини ліквідовують наслідки Великодньої негоди

2 роки ago admin 0

Вже тиждень на території Майданського лісництва ДП «Міжгірське ЛГ» 4-ро лісорубів розробляють вітровали, повалені внаслідок сильного дощу та шквального вітру. На площі 4,8 га. спилюють близько 500 дерев шпилькових порід (ялина/ялиця).

«В населеному пункті Сойми, що у нас на Міжгірщині, сильний порив вітру повалив десятки дерев на проїжджу частину.Добре, що ніхто не постраждав, адже діаметр стовбура кожного вітровалу від 50 діаметрів і вище»,- наголосив лісоруб Міжгірського лісового господарства Тимофій Биба.

За словами лісорубів, ліквідація таких вітровалів найважча, адже не до всіх дерев є доступ: більшість ділянок важкодоступні та небезпечні.

«Зараз на ділянці проводимо суцільно санітарну рубку, яку погодили спеціалісти Закарпатського ОУЛМГ та лісопатологи задля ліквідації повалених дерев та з метою попередження небезпеки в майбутньому. Всі роботи повинні завершити за три тижні, аби в деревах не завелись шкідники, які можуть нашкодити здоровим породам дерев. Вилучена деревина відсортується і буде направлена на нижній склад, потреби підприємств, а залишки- на дрова»,- наголосив лісничий Майданського лісництва

Нагадаємо: 24 квітня сильний дощ та вітер повалили десятки дерев між населеними пунктами смт. Міжгір‘я та с. Сойми на проїжджу частину автодороги Р-21 Долина-Хуст, що призвело до обмеження руху транспорту.

Вже тиждень на території Майданського лісництва ДП «Міжгірське ЛГ» 4-ро лісорубів розробляють вітровали, повалені внаслідок сильного дощу та шквального вітру. На площі 4,8 га. спилюють близько […]