На Рахівщині стережуть ліси від пожеж та незаконних рубок

2 роки ago admin 0

За дорученням голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрія Болоховця Рахівське лісодослідне господарство встановило систему сучасного відеоспостереження «Hikvision». Тепер за лісовими масивами підприємства «наглядають» 5 високоточних камер відеоспостереження: 4 цифрові статичні з кутом огляду 84 градуси та 1 рухома з оптичним збільшенням (zoom) кратністю 25 та максимальною роздільною здатністю 1920х1080, яка безперебійно повертається по всьому периметру (360’). Зона нагляду- увесь лісфонд підприємства й навіть частина лісів ДП «Великобичківське ЛМГ». Фактично, лісова охорона має змогу одночасно дивитись онлайн за близько 40 тис. гектарами лісу.

За допомогою системи відеонагляду можна встановити сітку координатів для виявлення навіть найменшого загоряння, що дозволяє швидко попередити пожежу в конкретній місцевості.

«Більшу частину нашої області займають гірські лісові масиви в яких важко оперативно виявити загоряння без спеціалізованого обладнання. Відеотехніка дозволяє побачити навіть найменші задимлення та пожежі на ранніх стадіях. Завдяки такій системі відеоспостереження вдасться швидко виявити та погасити пожежі в лісах з мінімальними втратами.

На встановлення системи “Hikvision” витратили близько 173 тис.грн»,- підсумовує директор ДП «Рахівське ЛДГ» Василь Шемота.

Камери відеоспостереження працюють цілодобово та витримують температуру від -30 С‘ до +60 C’

За дорученням голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрія Болоховця Рахівське лісодослідне господарство встановило систему сучасного відеоспостереження «Hikvision». Тепер за лісовими масивами підприємства «наглядають» 5 високоточних […]