Колектив підприємства у Сваляві представник Управління Держпраці Закарпаття поінформував про зміни в трудовому законодавстві

2 роки ago admin 0

Задля недопущення порушень та з метою поінформування населення про вимоги трудового законодавства  в частині організації трудових відносин в умовах воєнного стану головний державний інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області Олег Соломко провів тематичну бесіду з колективом та відповідальними посадовими особами ТОВ «Алеф» у Сваляві.

Представник Управління акцентував увагу директора підприємства Михайла Сливки на змінах, передбачених Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Зокрема, пояснив процедурні вимоги до  залучення персоналу до виконання деяких категорій робіт; оплати їхньої праці; призупинення дії трудового договору; надання відпусток; переведення та зміну істотних умов праці, тривалість робочого часу в умовах воєнного стану тощо.

Під час заходу присутні також обговорили і низку проблемних питань у сфері законодавства про працю, з якими найбільше стикаються працівники та роботодавці у теперішніх умовах.

Олег Соломко наголосив на необхідності офіційного оформлення трудових відносин з працівниками.  Адже нелегальна праця – це незаконне використання робочої  сили і становить не меншу небезпеку,  ніж торгівля людьми.

 

Розяснення можна отримати за допомогою таких засобів  комунікації:

телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp, Telegram)

електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua

uzdsp@ukr.net          zvern@uz.dsp.gov.ua

 

форма для отримання роз’яснень:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform