Фахівці Управління Держпраці Закарпаття продовжують надавати правову підтримку підприємствам, які релокуються на територію області

2 роки ago admin 0

На Закарпатті відновити свою діяльність, яка вимушено припинилася через війну, збирається київське ТОВ «Лабораторія інноваційних технологій активованих водних розчинів та біоцидних продуктів».  Це підприємство у співпраці з Апаратом  Ради національної безпеки та оборони розробило дослідно-промисловий зразок установки, призначеної для автоматичного генерування дезінфікуючих і стерилізуючих  розчинів в умовах ведення активних бойових дій та в мирний час. 

Вказані розчини можуть бути ефективними для застосування в захисних спорудах з метою недопущення виникнення  та розповсюдження інфекційних захворювань, для  знезараження води, технічного і побутового  використання.

Наразі товариству вдалося лише перемістити наукове обладнання та частину документації, котрі прилаштували в приміщенні хімічного факультету Ужгородського національного університету. Під час релокації представники лабораторії стикнулися з певними проблемними питаннями, якими керівник Віктор Івкін поділився з головними державними інспекторами Управління Держпраці у Закарпатській області Маріанною Гукс, Артуром Сумарою та Зоряном Берником під час сьогоднішньої робочої зустрічі.

За словами очільника київського ТОВ, найбільш болючим для них є кадрове питання. Річ у тім, що для відновлення виробництва потрібні кваліфіковані працівники.  З цього приводу представники Управління Держпраці порадили звертатися в центр зайнятості або до керівництва хімічного факультету УжНУ.

Водночас держінспектори надали консультацію щодо правового врегулювання інших питань, зокрема щодо  застосування вимог законодавства про працю, насамперед змін  в організації трудового процесу в умовах війни.